Dagbog
Retssag
d.20 November 2010
Sidste lørdag var vi til stor fest. Elvira som er leder af LIFE havde inviteret alle familier til en fest. Vi var 15-16 familier samlet. Franskmænd, spanier og danskere. Det var en helt fin fest og det var sjovt at se alle børnene rende rundt sammen. Mange af dem er fra samme børnehjem og kunne derfor kende hinanden.
Otto legede ikke så meget med de andre da de er lidt ældre end ham. Men han havde en fest og løb rundt og dansede.
Søndag, mandag, tirsdag, onsdag blev brugt til at tage i indkøbscenter, til poolen og ellers slappe af på værelset.
Først Torsdag skulle der ske noget officielt igen. Der skulle vi i retten. Vi havde fået afvide at de ville prøve at få os alle 7 igennem, men det krævede at vi ankom tidlig til retten.
Vi blev hentet kl. 7 om morgenen og ankom til retten kl. 8. Det er en noget speciel retsbygning, som ikke helt ligner dem vi har i Danmark. Der gik høns rundt ude i haven, og slagteriet lå lige om hjørnet. Selve lokalet var et åbent lokale med en enkel fan i loftet. Ved 9 tiden begyndte personalet at ankomme. Hvad der skete de næste par timer var ikke helt klart. Nogle af rettens folk og de folk der repræsenterede os gennemgik alle papirerne. Der var en del skænderi og det virkede som om at der ikke rigtig var styr på tingende. Flere gange ankom folk fra vores kontor med papirer som ikke havde været med fra start. Når man spurgte Utibe(vores kontaktperson) sagde hun at alt var fint. Vi har fundet ud af at man ikke skal spørge så meget og at man ikke skal prøve at gennemskue deres arbejdsgang.
Klokken 11 ankom dommeren og retsprocessen kunne så småt begynde. Vi var nr. 4 i rækken ca. ved 12 tiden kom vi ind. Det tog i alt 10 min at være hos dommeren. Og det eneste der skete var at hun remsede op, at nu var han vores søn, at vi havde ansvaret for ham, og for at han får en god opvækst, at han arver efter os og diverse andre ting som jeg ikke forstod. Dommeren sluttede af med at sige at nu kunne vi tage ham med ud af landet. Vi gav hende en lille gave og så var det ellers det…
Det var en dejlig fornemmelse at det nu også var overstået og at der nu ”kun” mangler praktiske ting. Vi fejrede det med at tage i indkøbscenter og drikke kaffe og øl. Om aftenen var vi helt færdige alle tre og gik tidligt i seng.
I går var Hanna på markedet sammen med Kemi og en af de andre danskere, hun købte en del stof, som senere i dag bliver hentet af en skrædder som skal sy nogle kjoler.
I går havde vi og så aftalt at mødes med de andre danskere og skåle i champagne. Folk var lidt oppe at køre over gårsdagens succes og der var købt rigelig med boblevand, is, kage og slik. Så det blev 3 hyggelige timer ved poolen med festlig stemning.
På mandag skal vi mødes inde på LIFE og så skal pas-sagerne begynde. De siger at det resterende vil tage imellem 8 og 14 dage så nu er vi spændte på at se hvad der sker.


Billeder