Dagbog
Costa Rica
d.9 December 2005
Så er vi kommet til Costa Rica. Noget af en forandring i forhold til Nicaragua. Disse to lande som er naboer er vidt forskellige. Allerede da vi kom over grænsen kunne vi se forskel. Costa Rica er meget rigere og meget mere turistet, på godt og ondt.

Indrejsen til Costa Rica var helt problemfri. Vi tog først en dejlig bådtur til Los Chiles, og efter at have fået nogle stempler i passet, tog vi på en 5 timers bus tur til San Jose. De første to dage blev brugt til at se byen, spise junk food, slappe af og se fjernsyn. Vi trængte til det…

Derefter gik turen videre til den caribiske kyst. Livet ved den caribiske kyst er meget anderledes end i resten af landet. Hvis man ikke vidste bedre skulle man tro at man var kommet til Jamaica. Stilen er reggae, tranquila, ya’ man’, kokosmælk og dejlige strande. Vi boede et dejligt sted lidt tilbage fra stranden og byen, med swimmingpool og rødøjet løvfrø i haven. Ikke langt fra vores cabaña lå et meget spænende naturreservat. Reservatet havde to ting, bounty strande og dyreliv. Vi så bla. dovendyr og capuciner aber.

Efter et par dage ved stranden gik turen tilbage til San Jose, hvorefter at planen var at vi skulle til Corcovado nationalpark nede syd på. Ca. 1 time før vores 9 timers bustur fra San Jose til Puerto Jimenez, fik vi en mail om at National parken nok ville lukke pga. sygdom hos dyrene. Vi havde glædet os rigtig meget til vores 3 dages vandretur nede i parken, men besluttede ikke at tage chancen ved at tage derned forgæves. Nu skulle vi finde på noget andet. Efter at have set lidt på finanserne og derefter besluttede at man ikke kan tage beslutninger på baggrund af økonomi, valgte vi at leje en bil for 2 uger. Ikke bare en bil, men en 4-hjulstrækker (godt nok den mindste vi nogensinde har set).

Nu har vi så haft bil i 3 dage og har bestemt ikke fortrudt det. På de tre dage har vi nået at se 2 vulkaner (næsten), en stor naturpark, en by med sovenirshops og Monteverde tågeregnskov.

Vi startede med at køre ud til Vulkan Irazu, som ligger ca. én times kørsel fra San Jose. Vi vidste godt vi var lidt sendt på den, men vi håbede at der ikke havde samlet sig skyer på toppen. Det havde der ikke, efter at have kørt op af den pragtfulde vulkan med klar blå himmel, kom vi til et meget flot krater, som havde en meget grøn kratersø. Det var virkeligt flot.

Efter at havde brugt et par timer i stiv kuling skulle vi vider, til vulkan Poas. Ikke langt fra toppen fandt vi et hyggelig lille sted hvor vi kunne overnatte, så vi kunne komme tidlig op på vulkanen dagen efter. Da vi nu var kommet til bjergene og da vejrforholdene her er meget anderledes, var det dejlig med en lille brændeovn i hjørnet af hytten.

Næsten dag stod vi tidlig op for at være de første på vulkanen, desværre bare for at finde at vulkanen var fuldstændig pakket ind i tåge og regn. Lidt slukøret valgte vi at prøve et andet sted. Vi tog ned til noget der heder La Paz waterfalls garden. Noget af et turiststed fandt vi ud af senere på dagen. Vi kom dog tidlig og kunne se en meget flot have som indeholdte sommerfuglepark, kolibrier, orkidehave, terrarium og selvfølgelig nogle rigtig flotte vandfald. Så det blev en dejlig formiddag alligevel.

Herefter tog vi mod Monteverde, dog med et lille stop i en by som har specialiseret sig i at lave trælsouvenirs. Vejen op til Monteverde var meget dårlig, men meget flot. Vi endte også med at gi’ en af de lokale et lift op, hvordan det skete er vi ikke helt sikre på, men det var noget med at vi spurgte om vej og så… Nu bor vi hos Eddie, i et dejligt værelse med udsigt over havet og rigtig varmt vand i hanen.

I dag har vi så været oppe i tågeregnskoven, hvor vi bla. har set Motmot, Tinamou og Agouti. Det er dog ikke primært dyrene man skal komme efter her, selve regnskoven er meget flot. Underskoven er tæt og træerne er krogede og fyldt med bromeliaer, bregner, orkideer, lianer og mosser. Det ligner noget der er taget ud fra ringenes herre.

De næste par dage bliver vi i området og udforsker de forskellige skove og reservater. Og i morgen skal vi bla. op og gå på et gangværk af hængebroer som er op mod 60 meter over jorden…


Billeder