Dagbog
Skole
d.28 August 2005
Nu har vi efterhånden været i Xela i en uge. Byen er meget anderledes end Guatemala city. Hvor Guatemala city er en rigtig storby, kan Xela betegnes som en provinsby. Her er lidt mere rolig og i byen er der mange flotte charmerende små gader og en flot stor park, som er desværre er i gang med at blive restaureret. Rundt om rejser de store bjerge sig som en flot kappe om byen.

Nå, men vi har slet ikke tid til at udforske denne fine by. Næ, tiden går med at gå i skole. Vi går i skole fra 8-13 i hverdagene. Og når vi kommer hjem skal vi i gang med lektierne. Det giver enormt meget udbytte (det næste indlæg i dagbogen bliver nok på spansk :-)), men det er også trættende i hovedet. Vi plejer at lave vores lektier på vores værelser og når vi vil have afveksling, tager vi ind til byen, hvor vi har fundet en hyggelig lille cafe.

I mandags skulle vi indkvarteres hos en familie, vi var meget spændte på hvordan de ville være. Vi blev meget positivt overrasket. Det er en enorm flink familie og de snakker hele tiden til os får at vi skal vende os til det spanske. Familien består af en mor, en far og en lille pige på ca. 3 år. Derudover er der også nogle voksne børn som render ind og ud af huset. Det giver faktisk meget udbytte at have den lille pige rendende rundt, der er altid noget og snakke om, og når forældrene snakker med piger er det på et meget simpelt spansk, så selv vi nogen gange kan følge med.

I dag har vi endelig vores første fridag. Dagen er indtil nu blevet brugt til at tage ud til et marked som ligger i nabobyen.... og tage hjem igen med det samme, da vi efter noget tids søgen, ikke fandt markedet. Derefter valgte vi at beskylde en stakkels buschauffør for at have snydt os. Grunden var at det havde taget os ca. 20-30 min at kører ud til byen og kun omkring 10 min at komme hjem igen. Vi opfattede dog ikke at vi var kommet til Xela, så meget sure gik vi ned for at tage en taxi. Da taxi chaufføren sagde at det kun kostede 15 Q, blev vi lidt mistænksomme, men vi hoppede i taxien. Efter at have kørt bare 100 meter kunne vi lige pludselig genkende alle gaderne, vi var næsten i centrum af byen...dumme turister.

Resten af dagen skal vi bare gå lidt rundt i byen og tage billeder og nok også hænge lidt ud på en cafe.

Billeder